Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Kunst met Kracht
Kunst met Kracht

Home - Profile - Archives

De Collectie Schilderijen

Posted on 19/3/2010 at 20:05

 

Schilderij met ying-yang symbool - Fu Xi

 

Het ying-yang symbool dat hier getoond wordt is de oude variant van het huidige symbool dat wereldwijd bekend is. In principe kunnen we concluderen dat dit symbool accurater is doordat hij door de grondlegger van de I Ching is ontdekt, nu zo’n 5.000 jaar geleden.

 

De betekenis van het symbool is eenheid en is afgeleid van de fasen van de maan; de symbiose van licht (yang) en donker (yin). Iedere maanfase kent volgens Fu Xi een bijbehorend trigram dat gebaseerd is op het aantal yang- en yin lijnen van het trigram. De trigrammen in evenwicht toegekend aan de acht windrichtingen geven een harmonische energiestroom aan een ruimte. Wanneer we de vroege hemelopstelling bestuderen die uitgaat van aanvullende krachten, bereiken we eenheid. Bij meditatie voelt u dat dit symbool de ruimte vult met eenheid en aanvullendheid in plaats van elkaar bestrijdende krachten.

 

Dit symbool brengt een sfeer van volmaaktheid!

 

 

 

Schilderij met Delfi symbool – Nu Wa

 

Het schilderij met Delfi symbool is een krachtig instrument. Het symbool van Delfi brengt zuiverheid in een ruimte en is tot voor kort onbekend gebleven in tegenstelling tot het ying-yang symbool. Haar mintgroene achtergrond hoort bij het belangrijke element water, wat ook voor zuiverheid staat.

Bij meditatie voelt u alle spanningen van u afvloeien en iedere negatieve kracht verdwijnt in het Delfi symbool, het dient ter bescherming van een ruimte.

Persoonlijk heb ik het schilderij Nu Wa genoemd, naar de wederhelft van Fu Xi. In de mythen wordt zij beschreven als heerster van het hemelrijk, en zuiverheid is daar onlosmakelijk aan verbonden!

 

Dit symbool brengt een sfeer van puurheid!

 

 

 

 

 

 

Schilderij met Geluksknoop

 

Dit schilderij vertegenwoordigd een leven zonder obstakels, de onafgebroken lijn brengt ultiem geluk. U ziet dat het symbool uit 10 vakken bestaat, wat hemel op Aarde representeert!

In China maakt men veelvuldig gebruik van dit symbool in het interieur. Wanneer u rekening wilt houden met gunstige Feng Shui wanneer u een schilderij uitkiest, houdt u dan de plaats in gedachte waar u het schilderij wenst te hangen. De juiste kleur voor uw keuze vindt u in het schema onderaan deze pagina. U zult dan van goede Feng Shui voorzien zijn!

 

 

 

 

Prijslijst:                                                          kleuren kunt u zelf kiezen!

 

Fu Xi        (50+50cm.)                 30,00 euro

 

Nu Wa      (50+50cm.)                 30,00 euro

 

Geluksknoop    (50+50cm.)        40,00 euro

 

Fu Xi  – Kunst met Kracht

dbrouwers2@aol.com

 


Last Page :: Next Page